Selecteer een pagina
Home / Over mij

Wie ben ik?

“I haven’t been everywhere, but it’s on my list.”

Geboren in Zuid Afrika en opgegroeid in Nieuw-Zeeland, Reizen is er bij mij met de paplepel in gegoten. Reizen en zoveel zien op jonge leeftijd, is waar mijn passie voor reizen vandaan komt. Na bijna 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de luchtvaart neem ik een koffer vol reisinspiratie met mij mee. Van safari in Kenia, de Chinese muur beklimmen, bushtour in Suriname, snorkelen in de Caribische Zee tot tempels bezoeken in Japan en ga zo maar door!

Ook heb ik vele mooie privé reizen mogen maken: van stedentrips, camperreizen, backpacken tot aan luxe cruises. Het laatste is één van mijn favoriete manieren van reizen en met de vele cruises die ik heb mogen maken, heb ik veel ervaring en kan ik veel tips geven. Cruisen is ideaal: slechts één keer je koffer uitpakken, iedere dag een ander uitzicht, alles is geregeld, heerlijk eten, volop entertainment aan boord en leuke mensen ontmoeten.

Nieuw-Zeeland heeft natuurlijk een speciaal plekje in mijn hart. Aotearoa, ‘het land van de lange witte wolk’ is zo divers. Het land heeft ontelbaar veel prachtige natuurparken, (die ook nog eens enorm verschillend van elkaar zijn). Vulkanen, spuitende geisers, ruige kustlijnen, gouden stranden, fjorden en gletsjers. Ik kan gerust zeggen dat ik Nieuw-Zeeland door en door ken.

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken!”

Waarom ik persoonlijk reisadviseur ben: er is niets mooier dan reizen. Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe culturen leren kennen, heerlijk eten, te gekke mensen ontmoeten. Het maakt mij gelukkig, geeft mij energie. Zodra de spaarrekening weer voldoende is aangevuld, pak ik zo snel mogelijk mijn koffer om weer op reis te gaan. Reizen is het enige wat je koopt waar je rijker van wordt! Het uitzoeken en uitwerken van reizen was altijd al mijn hobby en is nu mijn werk. De keuze om zelfstandig ondernemer te worden was makkelijk. Het werken in de luchtvaart geeft je een bepaalde vrijheid. Je bent veel op jezelf aangewezen en vrij om dingen te ondernemen. Die vrijheid wou ik, na het beëindigen van mijn luchtvaart carrière, niet kwijt. Een kantoorbaan van 8-17 is niet aan mij besteed. Alles viel op zijn plaats toen ik bij Personal Touch Travel terecht kwam. Ik hoop dat ik nog een lange tijd het reisbureau van Assen en omgeving mag zijn.

Nico Zevenberg